Nedostatečné větrání škodí zdraví
Jak se syndrom nezdravých budov projevuje a co způsobuje? Tím, že nedostatečně větraných místnostech je vydýchaný vzduch, hromadí se zde oxid uhličitý jako vedlejší produkt dýchání, který ve vyšších koncentracích vytváří nezdravé vnitřní klima způsobující únavu, malátnost, někdy i nevolnost a bolesti hlavy. V delším časovém horizontu může pobyt v tomto prostředí vést ke vzniku alergií. Dalším nepříznivým jevem vyvolaným nedostatečným odvětráváním je zvýšená vlhkost, která na chladných površích kondenzuje, a podporuje vznik další závažné hrozby pro naše zdraví, která ostatně škodí i samotné stavbě. Plíseň. Jak se můžeme těmto nežádoucím jevům bránit?

soucasti ventilaniho systemu EUROPANEL Air

Ventilační systém se zpětnou rekuperací
Elegantní řešení, jak zajistit dostatečné větrání v obytných prostorách, a tím zdravé vnitřní prostředí, a zároveň ušetřit náklady na vytápění, přináší EUROPANEL Air. Jeho decentralizovaný ventilační systém se zpětnou rekuperací tepla tvořený jednou řídicí jednotkou a šesti ventilačními jednotkami s účinností rekuperace (zpětného zisku tepla) až 90% dokáže zajistit nepřetržité větrání bez energetických ztrát. Díky tomu mohou i moderní budovy být zdravé a splňovat hygienické předpisy požadují výměnu vzduchu na osobu v rozsahu od 19 do 25 m3 za hodinu.
Sečteno a podtrženo, ventilační systém se zpětnou rekuperací EUROPANEL Air umožňuje dostat koncentraci oxidu uhličitého v domě pod kontrolu a zajistit dostatečné větrání bez tepelných ztrát.

Více informací o EUROPANELU Air, principu jeho fungování, výkonových parametrech, včetně konfigurace ventilačního systému pro obytné prostory o ploše 40, 80 a 120 m2 najdete na stránkách www.europanel.cz v sekci novinky.

Bydlete zdravě, ekonomicky, a zároveň ekologicky i Vy!