Dosáhnout harmonie mezi funkčností a estetikou není vůbec snadné a vyžaduje to bohaté zkušenosti. Chcete-li tedy opravdu dokonalou kuchyň, neobejdete se bez profesionálního bytového architekta.

Účelná dispozice a kvalitní materiály
Kuchyň, ve které se budete cítit komfortně a vaření v ní si skutečně užijete, musí dodržovat celou řadu obecných zásad. Profesionální bytový architekt všechna tato pravidla zná a dokáže s nimi kreativně zacházet. Ví, jak nejlépe rozčlenit pracovní zóny, kam umístit jednotlivé spotřebiče, jakou zvolit výšku pracovní plochy a stovky dalších drobností, které doceníte, jakmile začnete kuchyň aktivně užívat.  

Návrh kuchyně vychází vždy z konkrétních možností prostoru. Bytový designér se proto nejprve pečlivě seznámí s dispozicemi Vašeho bytu. V ideálním případě se bude podílet již na samotném architektonickém návrhu interiéru, aby do něj mohl kuchyň co nejlépe začlenit.



Další důležitá oblast, se kterou Vám designér pomůže, je výběr kvalitních materiálů a spotřebičů, bez kterých se moderní kuchyně neobejde. Jeho zkušenosti vám ušetří řadu nepříjemných překvapení, se kterými se po instalaci kuchyně a jednotlivých prvků můžete setkat.  

Individualita a síla detailů
Designér vždy plně naslouchá klientovi, zajímá se o jeho zvyky, vkus a preference. Profesionální bytový architekt se dokáže vcítit do Vašeho životního stylu a pomůže Vám ujasnit si, co od nové kuchyně opravdu očekáváte a co v ní potřebujete. Získáte tak jistotu, že se v ní budete pohybovat zcela intuitivně a vše budete mít vždy okamžitě po ruce. Pobyt v nové kuchyni se promění v estetický zážitek a kuchyň se stane plně reprezentativní součástí Vašeho interiéru.