Naložte maso, roztopte gril!
Pozvat člověka, na kterém Vám záleží, nebo dokonce více lidí na vlastnoručně připravený oběd či večeři, a pak totálně selhat, je pořádný trapas. Bridget Jones by o tom mohla vyprávět a nejen ona. Možná i Vy máte tuto zkušenost a neradi byste ji opakovali. Naše dobrá rada proto zní: nepouštějte se do složitých krémových polévek, omáček, noků či knedlíků, neobalujte řízky ani květák, ale prostě jen naložte maso (případně připravte zeleninu) a roztopte gril!

grilovani masa

Doporučení pro začátečníky
Pokud patříte mezi začátečníky, vřele doporučujeme pořídit jednoduchý elektrický gril, zastrčit ho do zásuvky a grilování může začít. Neriskujete tedy, že selžete při podpalování, kdy Vám navlhlé brikety nebudou chtít chytnout. Palivo ani podpalovač zde totiž vůbec nepotřebujete. Velké oblibě se těší elektrické grily Weber, s nimiž dosáhnete stejného efektu jako v případě použití klasického grilu na dřevěné uhlí či brikety. Další velkou předností těchto grilů je, že během několika minut rozpálí. A aby Vám nechyběla inspirace, dostanete ke grilu dárek - kuchařku Rozpal to šéfe, kde najdete vychytané recepty šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Ovšem v případě, že se budete chtít před svým publikem opravdu vytáhnout, můžete předtím ještě absolvovat pár lekcí z kurzu grilování.

kurz grilovani

Tipy pro pokročilé
Kurzy grilování však mohou být přínosem i pro zkušené grilovníky, přece jen učený z nebe nespadl a vždy je co vylepšovat. Jestliže jste fajnšmekři a máte vlastní zahradu či prostornou terasu, nejspíš se nespokojíte s elektrickým grilem a budete toužit po náročnější variantě. Náš tip je v tomto případě nástupce doposud nejoblíbenějšího grilu Weber One -Touch Gourmet: Weber Master Touch GBS na brikety nebo dřevěné uhlí, který v základní výbavě obsahuje dělený grilovací rošt s vyměnitelným středem a nabízí široké možnosti využití: přímého i nepřímého grilování, uzení i přípravu pokrmů v litinovém nádobí s příslušenstvím BBQ. Vybrat si můžete ze tří barevných provedení a ani vy nebudete ochuzeni o Pohlreichovu kuchařku, tu totiž dostanete ke každému grilu Weber, ať už ho koupíte v online, nebo v libovolném ze dvou kamenných obchodů, které jsou součástí největší prodejny grilů v ČR a pyšní se certifikací Weber World.

grilovany spiz s mangem

Přípravu grilovaných pokrmů ve srovnání se složitým vařením a smažením zvládnete hravě. I napoprvé na jedničku. Chce to jen hlídat čas. Pokud jde o čas, všechny grily Weber jsou na www.grilykrby.cz skladem, takže na ně nebudete dlouho čekat. Sezóna právě začala, takže pokud ještě pořádný gril nemáte, už víte, kde ho pořídit!