Nejlepší bude, obrátit se přímo na odborníky. Jedním z nich je například společnost SOLLARIS s. r. o., která dodává fotovoltaické elektrárny na klíč.

 

Solární energie má budoucnost

Ceny energií neustále stoupají a všichni si uvědomujeme, že energetické zásoby naší planety nejsou bezedné. Obnovitelné zdroje mají tedy před sebou velkou budoucnost. Čistá sluneční energie je jedním z těchto zdrojů. Její spotřebou rozhodně nezatěžujeme životní prostředí, a tudíž nemusíme platit náklady na jeho zatížení. Česká republika sice nemá vyloženě optimální polohu pro využívání tohoto zdroje, je však vhodná pro stavbu solárních neboli fotovoltaických elektráren. Použitá technologie totiž umožňuje efektivní provoz také při špatném počasí a zatažené obloze. Ostatně fungování těchto zařízení můžete vidět po celé republice.


Bohaté zkušenosti

Společnost SOLLARIS s. r. o. se objevila na trhu v roce 2007, kdy si široká škála investorů přála investovat do čisté sluneční energie prostřednictvím fotovoltaických systémů. Pracovní tým využívá know-how získané v sousedních zemích k instalaci slunečních elektráren, vyřizování legislativy a dalších úkonů, které jsou spjaty s jejich výstavbou. Svým klientům tak může nabídnout zázemí stabilní společnosti s bohatými zkušenostmi a odborným přístupem, certifikovanou technologii vyrobenou v zemích EU, jako je Švýcarsko, Německo a Španělsko, dále zajištění financování a zapojení do stávajícího rozvaděče nebo do nového odběrného místa.


Poskytované služby

V současné době se SOLLARIS s. r. o. specializuje na dodávku fotovoltaických elektráren na klíč na pozemky či nemovitosti svých klientů s pokrytím po celé České republice. Součástí poskytovaných služeb je zprostředkování vyjádření distribučních společností o připojení elektrárny (ČEZ, E.ON, PRE), kompletní realizaci včetně všech revizí, protokolů a certifikátů o evropském původu zboží a vydání licence od Energetického regulačního úřadu (ERÚ). Za velmi praktické výhody zákazníci mimo jiné považují navržení optimální sluneční elektrárny pro rodinný dům zdarma, záruku výkonu na dobu 25 let a servis do 48 hodin od nahlášení závady po celé České republice.

Vedle toho společnost svým klientům zajišťuje pevnou výkupní cenu ve výši 12,89 Kč pro přímou dodávku do sítě, nebo 11,91 Kč pro tzv. „zelený bonus“. Vysoce nastavené výkupní ceny jsou garantovány po dobu 20 let. Mezi další výhody bezesporu patří garantovaná valorizace minimálně 2%, maximálně však 4%. Nesmíme zapomenout ani na osvobození od daně z příjmu po dobu 5+1 rok.


Stavebnicové systémy

Velké oblibě se těší zejména stavebnicové fotovoltaické systémy, zkráceně stavebnice. Stavebnice je v podstatě kompletní elektrárna, která se prodává bez doprovodných služeb. Je určena konečným zákazníkům, kteří si přejí minimalizovat pořizovací náklady elektrárny a subdodavatelům, kteří se zabývají instalací elektráren. Zákazníkům jsou zasílány přepravní službou, nebo je zajištěn jejich přímý odvoz. Odběratelé těchto systémů mohou využívat různých bonusů v podobě rozvaděče na klíč, který je součástí stavebnice, dále sem patří nakrimpované koncovky, elektroprojekt, protokol o nastavení ochran, certifikátů, manuálů, unikátní pětiletá záruka na celý stavebnicový systém a pomoc na telefonu.


Navštivte solární elektrárnu

Pokud Vás možnost investice do solární energie nebo realizace vlastní solární elektrárny zaujala, neváhejte kontaktovat odborníky ze společnosti SOLLARIS, kteří Vám návštěvu některé elektrárny velmi rádi zprostředkují. Vybrat si přitom můžete z více než 120 referencí, které jsou jejich chloubou. Stejně tak rádi Vám zodpovědí veškeré dotazy týkající se oblasti výstavby fotovoltaických zařízení. Více informací a kontakt najdete na webu www.sollaris.cz.

Vězte, že investice do obnovitelných zdrojů je výhodná nejen pro Vaši peněženku, ale i pro životní prostředí!

Zdroj, foto: Sollaris s.r.o

Přečtěte si také: Jaká je vlastně moderní kuchyně?