Nejste jediní, kdo tento či velmi podobný problém řeší. Vlhkost v domácnosti netrápí nejen majitele domů staršího data, které již něco pamatují. Často se s nimi potýkají i majitelé novostaveb nebo vlastníci chat či chalup. Nepříjemné klima, zatuchlý vzduch, orosená okna a plísně. Poradíme vám, jak s těmito problémy skoncovat jednou pro vždy!

Spolehněte se na techniku
Pokud nás doma trápí plíseň či vlhko, spoléháme se na větrání. Často otevíráme okna a doufáme, že čerstvý vzduch vyžene vlhkost ze zdí. Jenže většina z nás již přišla na to, že tohle nestačí. Klasickým větráním je do objektu vháněn studený vzduch, což není tak efektivní, jak byste čekali. Pros správné odvlhčení interiéru je potřeba, abyste přiváděli vzduch teplý, o to se postará lokální rekuperační jednotka DUKA One pro 50. Ta se pyšní nejen velice snadnou a nenáročnou instalací, ale i úsporou energie.
DUKA One pro 50 je složena z několika částí: teleskopického ventilu, keramického výměníku, vnějšího pláště a vnitřním nízkoenergetickým ventilátorem. Ten je dvoucestný, proto zajišťuje pravidelné nasávání a odsávání čerstvého vzduchu, který navíc zbaví prachu, pylu a jiných drobných nečistot.

rekuperacni jednotka DUKA

Na jakém principu jednotka funguje?

Ptáte se, jak lokální jednotka DUKA One pro 50 funguje? Je to vlastně docela jednoduché, ale přesto velice efektivní. S pomocí ventilátoru je střídavě nasáván a odsáván vzduch. Jednotka v každém směru běží po dobu 70. vteřin. Teplo z keramického výměníku je poté používáno k ohřátí nasátého vzduchu, který je vháněn do domu.

odsavani vzduchu

prrisavani vzduchu

Jednotka se ovládá pomocí externího panelu nebo dálkového ovladače. Ten vám nabízí hned několik možností pro nastavení. Nejenže s ním lze jednotka klasicky zapnout a vypnout, ale můžete si volit mezi třemi rychlostními stupni, nastavit režim větrání s rekuperací nebo nastavit samostatný režim odvodu a přívodu vzduchu. Dále si na ovladači můžete dle vlastního uvážení zapnout dvouhodinový režim na nejvyšší rychlost nebo naopak osmihodinný režim na nejnižší rychlost - po skončení režimu se jednotka vrátí do původního nastavení.

venkovni kryt rekuperacni jednotky DUKA

Získejte spoustu výhod

Největší výhodou, kterou rekuperační jednotka DUKA One pro 50 nabízí, je bezesporu jednouchá instalace. To však není všechno. Určitě oceníte neslyšný provoz, možnost pohodlného ovládání i zlepšení vnitřního klima. Jako další výhodu označíme skutečnost, že ji lze instalovat prakticky do každé místnosti. Jednotka vám zajistí kvalitní vzduch a sníží v místnosti přítomnost radonu i CO2.
logo DUKA