Jak vyhnat vlhko ze sklepa
Pokud nemohou sklepní prostory sloužit svému účelu, mělo by se hledat zásadní řešení, jak problém odstranit. Naštěstí je tady řešení velmi jednoduché. Sklepy se špatně odvětrávají, to je problém hlavně u starších domů, kde je často špatně řešená kanalizace a navíc v nich téměř neproudí vzduch. V takových případech pomohou teplovzdušné panely SolarVenti.

Slunce jako hlavní zdroj energie
Právě teplovzdušné panely SolarVenti jsou elegantním a přitom nenáročným řešením na vlhkost nejen ve sklepích, ale také v domech nebo na chalupách. Na svůj provoz nepotřebují žádný zpoplatněný zdroj energie. Využívají pouze solární energii. Takže jsou nejen ekonomické, ale také plně ekologické a nezatěžují životní prostředí.

schema odvetrani sklepa

Suchý sklep Funkce
teplovzdušných panelů pracuje na takovém principu, při kterém panely ohřívá vzduch, který se do nich dostává přes zadní perforovanou stěnu. Teplý vzduch z panelu se přenáší do domu díky působení přetlaku a chodu ventilátoru, který je poháněn solárním článkem. V době, kdy svítí slunce, je místnost permanentně odvětrávaná. Tím se zbavuje zatuchlého vzduchu a případných plísní.

Jde to i bez slunce
Teplovzdušné panely nemusí být závislé jen na slunci, ale výrobci samozřejmě počítali i s možností, že slunečního svitu bude málo. Jedná se především o zimní období. V nabídce najdou zákazníci adaptér (230V – 12V) na použití ventilátoru nebo hydrostatický spínač. Varianta s časovým spínačem představuje možnost individuálního nastavení programu podle potřeby. Před samotnou instalací adaptéru se musí provést odborná úprava panelu, která je součástí poskytovaných služeb výrobce SolarAir s.r.o. Vysokých finančních nákladů na provoz se tak skutečně nemusíte obávat.
odvetrani domu pomoci solarniho panelu

Pozor na výběr velikosti
Pokud se již majitel nemovitosti rozhodne pro pořízení teplovzdušných panelů, měl by mít na paměti, že vybírat musí podle velikosti odvětrávaných prostor. Do menších sklepů se standardní výškou stropu je vhodný sklepní model SV14K, do středně velkých pak SV20K a do velkých model SV30K. Všechny modely se dodávají včetně ventilační sady. Pokud si zákazník neví rady, odborníci u SolarVenti poradí jak s výběrem, tak s instalací. Teplovzdušné panely se hodí nejen pro vlhké sklepy, ale v nabídce jsou také modely pro odvětrání chalupy nebo domu.

Vyžeňte vlhkost ze sklepa, sklep je přeci škoda nevyužít! Více informací o teplovzdušných panelech najdete na stránkách výrobce www.solarventi.cz.

logo SolarVenti