Abyste si užili opravdové pohodlí a zároveň získali léčivé účinky, musíte infrasaunu důkladně vybírat. Základním orientačním prvkem je cena.
Za kvalitní infrasaunu, která má opravdu léčebné účinky, dáte nejméně 60 000 Kč. Když někde uvidíte infrakabinu, která stojí třeba polovinu, rozdíl poznáte na kvalitě. Většinou se projeví:
• U infrazářičů
• Na materiálu a jeho zpracování
• Nebo na doplňcích

Infrazářiče
V levných infrasaunách najdete levné zářiče, které vás sice zahřejí, ale neléčí. A nahřátí jim trvá třeba 20 minut.
Zato v kvalitních infrasaunách jsou širokospektrální zářiče jako třeba Philips Vitae. Nahřejí se za 1 vteřinu, pokrývají kompletní spektrum záření a mají prokazatelné léčebné účinky.

infrasauna ISV

Materiál & zpracování
Bavilo by vás chodit do sauny, kdyby vás opěrky pálily nebo dřely do zad? Přesně takové problémy najdete v leckteré levné infrakabině. Může za to nevhodné dřevo, špatné rozvržení sauny a nedostatečné opracování materiálu.
Pokud si chcete saunování opravdu užít, hledejte sauny od kvalitního českého výrobce, jako je třeba firma Saunasystem, který vám zaručí kvalitu materiálu, zpracování i servis.

Doplňky
Pokud vám sauna za 20 000 Kč nabízí i „kvalitní MP3 přehrávač a osvětlení“, je to podezřelé. Takové doplňky jsou pravděpodobně z levného materiálu a vydrží sotva pár měsíců.
Kvalitní doplňky něco stojí. Stejně jako kvalitní infrasauna.

infrasauna Grand Vitae

Pokud si chcete užít pohodlné saunování s prokázanými léčebnými účinky, sáhněte hlouběji do peněženky a zvolte kvalitní a ověřenou, jakou je třeba infrasauna Grand Vitae. Výsledek bude stát za to!