Blíží se tento den i vám? Sledujete, jak vaše dítko roste a pomalu se smiřujete s tím, že brzy přijde den, kdy se postýlka složí a dítko se přesune do samostatného pokojíčku? Pak si přečtěte, jak si poradit s výběrem dětské postele a zvládnout tak tento úkol na jedničku.

Kvalita na prvním místě

Ačkoli vaše dítko dospělo do věku, kdy je mu dětská postýlka malá, pořád je to dítě. Jeho tělíčko se neustále vyvíjí a je tedy potřeba, abyste mu i během spánku zajistili tu nejlepší kvalitu. Samozřejmostí je kvalitní matrace, která podpoří správný vývoj páteře a nezpůsobí její deformaci. Dojde k rovnoměrnému rozložení váhy a matrace zajistí, že dětské tělo bude ve správné poloze. Matrace ale sama o sobě kýžený komfort nezajistí. Pouze kombinace správné matrace, roštu a postele vytvoří bezpečné a pohodlné zázemí. Jako dobrá volba se jeví montessori postel navržená tak, aby dítěti nabídla to nejlepší, ale zároveň v něm vzbudila zájem a důvěru.

Myslete na bezpečnost

Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší a jeho cílem je zajistit jeho bezpečí, a to i během spánku. Malá dítka jsou ve spaní neklidná, hodně se vrtí, mění polohy a často se převrací. Aby nedošlo k nepříjemnému pádu, měly by být součástí vámi vybrané postele bočnice. Ty zajistí, že i během neklidné noci dítko z postele nespadne. Bočnice jsou snímatelné, a tak je možné později sundat a vytvořit tak plnohodnotné dospělácké lůžko.

Detska postel domecek pro kluky

Příjemný vzhled je bodem k dobru
Kvalita a bezpečí je jedna věc, která slouží především pro klid rodičů. Na co byste ale rozhodně neměli zapomenout, je zajímavý design postele. Jedině tak vzbudíte v dítěti zájem a zároveň mu pomůžete překonat náročné období spojené s přechodem z malé postele do té větší, popřípadě z ložnice rodičů do vlastního pokojíčku. Sázkou na jistotu se tak může stát postel domeček, která je netypická, netradiční a v očích dítěte rozhodně originální.

Detska postel ve tvaru domecku

Jak skloubit bezpečí, kvalitu a originalitu?

Pokud si teď pohráváte s otázkou, jak šikovně skloubit všechny důležité faktory do jedné postele, máme pro vás tip a tím je postel ve skandinávském stylu, jejíž největší předností je masivní dřevo. Tyto dětské postele jsou prvotřídním českým výrobkem splňujícím parametry známého Montessori, ke kterému vzhlíží mnoho rodičů. Postele nabízí příjemnou variabilitu, kdy je možné využít nejen již zmíněné odnímatelné bočnice, ale i šroubovací nožky nebo úložný prostor, jenž může posloužit jako náhradní lůžko.