Při výběru rozhodně zohledněte velikost a rozložení místnosti, kam pohovku umístíte. V ohromných halových prostorech prodejců vypadá spousta pohovek a sedacích souprav až titěrně, ale nenechte se zmást. A mít pro hosty jednu velkou pohovku, kam je všechny usadíte, není vítězstvím, když kvůli ní třeba nepůjde otevřít okno. Snadným řešením je menší pohovka a několik křesel.

Pozor na zvířátka

Milovníkům zvířat se rozhodně nedoporučuje pořizovat si pohovku koženou. Naši mazlíčci si každou sedačku dozajista oblíbí jako škrabadlo či okusovadlo a u kožené tím spíš - kvůli její vůni. Navíc by nás poničení tak drahého kusu nábytku dost mrzelo. Pro majitele zvířat je lepší si pořídit pohovku se snímatelným pevným potahem. Místo poničeného za čas pořídíte nový a je to.



Taková pohovka vám navíc dává možnost jednou za čas změnit ráz vašeho obývacího pokoje díky různým vzorům a barvám potahů.

Pohodlnost pro všechny
Věc, kterou při výběru moc zohledňovat nemusíme, je ergonomie. Přeci jen pohovka není jako kancelářská židle. Nejsme na ní pořád ve stejné poloze, můžeme na ní sedět, ležet a rozvalovat se jak je libo. Vybíráme-li však pohovku s ohledem na staršího člena rodiny, je vhodné sáhnout po vyšší a tvrdší pohovce. To proto, aby se z ní lépe vstávalo.



Zkoušet, zkoušet, zkoušet!
Když budete v obchodě, nestyďte se si na pohovce posedět a poležet (hlavně ve vaší oblíbené poloze). Jen tak se ujistíte, jestli vám bude plně vyhovovat. Když si ji dostatečně nevyzkoušíte, večerní posezení se pro vás může stát středověkým mučením.