Střešní krytina, fasády, dřevostavby atd.

Při stavební činnosti je samozřejmě potřeba pestrá škála materiálů i nářadí. Generalizace sice není vzhledem k mnoha proměnným prakticky možná, přesto lze některé výrobky doporučit, a to alespoň pro inspiraci. Jestliže Vás tedy v nejbližší době čeká více či méně náročný projekt, snad se Vám tyto tipy budou hodit.

pudni schody

• Pokud uvažujete o tom, jakou zvolit střešní krytinu, máte hned několik možností. Pálené tašky nebo asfaltové šindele představují jednu z nich, velice vhodnou alternativou je ovšem též plechová krytina, která je velice odolná proti povětrnostním vlivům.

• Co se týče zateplení fasády, opět nelze upřednostnit jediný materiál. Doporučit Vám však můžeme minerální vatu či fasádní polystyren, nejpoužívanější to izolant na trhu. Pestrou nabídku fasádního polystyrenu naleznete např. v e-shopu Stavbaonline.cz.

• Chystáte-li se na stavu pergoly či altánu, anebo na konstrukci větší dřevostavby, jistě využijete OSB desky v kombinaci s KVH hranoly.

• V interiérech je poměrně častým problémem nedostatek prostoru. I v takovém případě se ovšem nabízí poměrně snadné řešení, a tím jsou stavební výplně. Sem patří jak půdní schody, které lze zasunout do stropní konstrukce, tak stavební pouzdra pro posuvné dveře.

• Na závěr se ještě zaměřme na kvalitní nářadí. Samozřejmě nemá cenu jmenovat všechny výrobky na trhu, zmiňme tedy alespoň ergonomické vibrační brusky. Některé lze přitom použít např. pro opracování sádrokartonových desek, další se zase hodí na jiné materiály.