Celkový barevný výraz ale netvoří jen plochy dvířek a pracovní desky. Jde také o další doplňky – čela trouby, myčky nádobí, mikrovlnky. Také to, jak vypadá dřez a baterie, se na celkovém dojmu hodně projeví. Dřezy z keramiky v bílé nebo černé barvě glazury jsou velmi vhodným prvkem pro takto pojatou kuchyni.

drez Mera 100 s cernou glazurou Nigra

Keramické dřezy mají špičkové uživatelské vlastnosti. Je to hlavně mimořádně vysoká tvrdost a tedy odolnost vůči poškrábání. Nepoškrábaný dřez vypadá totiž stále jako nový. Vynikající odolnost vůči vysokým teplotám. Dřezy z keramiky se snadno uklízejí, protože na povrchu glazury nic pevně neulpí a ani barviva z potravin, ovoce nebo čajů nezanechávají stopy.

rustikalni drez Waterside 600

Glazury na dřezech mohou být v různých barvách a pokud jde o bílou barvu, tak právě třeba na rozdíl od dřezů z plastových kompozitů (granitů) lze jen o keramice říci, že je opravdu bílá. A bílá zůstává i po dlouhé době používání. Společnost Systemceram nabízí keramické dřezy dokonce ve dvou bílých barvách (v lesklé Grönland a v polomatné Polar), ve dvou černých barvách (Nero je lesklá černá s jemnou kresbou, Nigra je polomatná noční černá) glazur a v další glazuře (matná grafitová Schiefer), kterou je rovněž ještě možno považovat za černou.
spodni drez Mera 60U
Máte-li pracovní desku z kamene, pak rozhodně zvažte volbu spodního dřezu Mera 60U.

Designéři tedy mají dobrý výběr a je na jejich fantazii, co s černou a bílou udělají. Kuchyně v převažující bílé barvě vypadá čistě, je univerzální, nadčasová a vhodná vlastně do každého interiéru. Oblíbená je kombinace černé desky s bílým dřezem, jako je na obrázku s velkým dvoudřezem Mera Double, nebo se spodním dřezem Mera 60U. Pokud chce zákazník kuchyni v lesklém laku a k ní lesklý dřez, pak keramika je vlastně vůbec jediným řešením. Na rozdíl od jiných materiálů z nichž se dřezy vyrábějí, totiž zase jenom dřez z keramiky umí být skutečně lesklý.

logo systemceram

Společnost Systemceram GmbH vyrábí přes třicet modelů keramických dřezů a každý z nich může být v bílé nebo černé barvě glazury. Jsou k dispozici v úpravách pro montáže do všech druhů pracovních desek. Je to řešení pro každou kuchyni.

Systemceram GmbH, zastoupení tel. 777 601 581, novak@systemceram.cz, www.systemceram.cz