Nový rok, nové trendy

Patříte k těm, kteří milují trendy a řídí se podle nich? Pak tu máme pro vás barvy roku 2019, které budou letošní dominantou. Pokud ale trendy nemusíte, nezoufejte. V letošních odstínech najdete i univerzální, které lze v interiéru aplikovat a nemusíte je další rok opět měnit.

Barvy roku 2019


… od Pantone

Každý rok se vyhlašuje nová barva, která bude tou hlavní a podle které se řídí nejen módní průmysl, ale také interiérový design. Jednou z nejvlivnějších společností, která barvu vybírá, je Pantone. Ta na sklonku roku 2018 vybrala pro letošní rok odstín Living Coral.

Tento korálový odstín je definován jako oranžová barva s teplým zlatým podtónem. Stejně jako korálové útesy, které poskytují mnoha mořským živočichům přístřeší a ochranu, je Living Coral barva plná útěchy, povzbuzení a naděje.

… od Akzo Nobel

Druhou významnou společností je Akzo Nobel, která pro letošek vybrala Spiced honey - neutrální teplý a hřejivý odstín, který na první pohled může působit nudně, ale v kombinaci s dalšími barvami ukáže svoji krásu.

… od PPG

Za zmínku stojí i barva od značky PPG. Ta se inspirovala v přírodě a pro rok 2019 vybrala odstín Night watch. Jedná se o velmi tmavou zelenou.

… od Sherwin-Williams

Značka Sherwin-Williams zvolila pro letošní rok odstín Caver clay, což je teplá terakotová barva, která funguje doslova jako “chameleon”. Podle toho, s čím ji zkombinujete, tak bude působit. Pokud váš interiér působí chladněji, tato barvička je skvělou volbou.


Světlejší koberec do vstupních prostor

Vstupní chodba je první prostor, který lidé vidí při vstupu do interiéru. Proto by měla být vybavena tak, aby reprezentovala vaše nejlepší JÁ. Bohužel pořád je hodně domácností, které tyto prostory vybavují nudným tmavým kobercem, aby skryl nečistoty donesené zvenčí.

Letos je tomu ale jinak! Řekněte stop a vyberte si do chodby kusový koberec, který jej rozzáří. Nebojte se sáhnout po světlejších barvách, které prostor opticky zvětší.

Geometrické vzory jsou stále IN!

Kromě zmíněných trendy barev jsou letos v kurzu také geometrické vzory. A proč? Jsou nadčasové a díky vzorům působí v interiéru opravdu zajímavě, jako kdyby byl člověk na designové výstavě.

Tmavší koberce s geometrickým vzorem vyniknou ve světlejších interiérech. Čím dál více jsou populární také koberce v pastelových barvách.

Koberce v zemitých tónech

Chcete-li vsadit na jistotu, sáhněte po koberci v zemitých tónech. Dají se totiž zkombinovat s každým stylem - od tradičního až po velmi moderní.

Vrstvení více koberců

Pokud váš interiér působí drobet nudně a neúplně, máme pro vás tip, jak ho přivést k životu. Zkuste kusové koberce navrstvit na sebe. A pokud sáhnete po světlých, vzorovaných a odvážných, ty dodají celému interiéru opravdovou jiskru.

V tomto článku jsme zmínili několik trendů pro rok 2019. Co nám ale přijde nejdůležitější, ať už jste milovníkem změny či nikoliv, vždy si interiér přizpůsobte sami sobě a lidem, kteří v něm žijí. Cítit se ve vlastním interiéru skvěle je nejdůležitější a předčí to všechny trendy.

Děkujeme za informace poskytnuté článku firmě Amadeo podlahové studio - koberce Praha, která na svém e-shopu nabízí rozsáhlou nabídku kusových i metrážových koberců.