Nejdříve se nás vyptal, co chceme a co si můžeme dovolit. Naše odpověď byla „takový menší trezor“. Pak vysvětlil, jaké jsou trezory, jaké mají vlastnosti, zda jsou ohnivzdorné, pancéřové, exkluzivní pro sběratele, zda chceme samostatné, nábytkové, trezory do zdi nebo dokonce tajnou místnost. Na závěr nezapomenul, že do toho krásného domu by pořídil bezpečnostní dveře a okna. Po dlouhém rozhovoru jsme se přiklonili k malému trezoru na dokumenty a šperky, který bude v tajné místnosti a také pro bezpečnostní dveře a okna.

Firma jen na trezory
Poté jsme začali hledat firmu, která nám to udělá kompletně a hlavně na cení. Prošli jsme pár firem a koukli se, jak to vypadá a porovnali. Nejlépe našim představám vyhovovala firma Tresorag – Firesafe. Jejich web byl nádherný. V sekci Trezory a ochrana proti vloupání, Trezory a ochrana proti ohni a Bezpečnostní dveře, okna, propusti a odolnost proti napadení jsou největší nebezpečí, jaká je ochrana a jak trezory či bezpečnostní dveře nejlépe chránit. 3D bezpečný dům a 3D bezpečná firma byla taková hračka, s kterou jsem si vyhrál do syta. Co mě ale zaujalo, byla kategorie Co trezory vydrží. Zde jsou videa, jak testovali ohnivzdornosti a také pád z výšky.



Byli jsem se u nich podívat, všechny trezory mají k dispozici a tak jsme se s nimi dali do řeči, jaké věci potřebujeme – však vy už víte. Prozkoumali jsme jednotlivé trezory a bezpečnostní otázky jsme nechali na našem známém. Nakonec jsme dostali mailem prezentaci a výslednou kalkulaci všeho – tajná místnost včetně stavebních úprav, malý trezor a bezpečnostní dveře a okna.

Všechno namontovali, přibetonovali, dali bezpečnostní skla a dveře. Nikdo další nic nepozná – což byl jeden z úkolů.

Jak tajná místnost funguje?
Je neviditelná, zcela skrytá, vybavená ultra-moderním přístupem a takzvaným panickým tlačítkem, pro okamžité uzavření dveří zevnitř místnosti. Vy jste jediní, kdo má do místnosti přístup a kdo o její existenci ví. Toto soukromé úložiště můžete přizpůsobit svým potřebám, a to jak s ohledem na úroveň bezpečnosti, tak i velikost.



Trezorové dveře, které z vnější strany působí jako součást obložení zdi nebo například knihovny, jsou ovládány elektronickými zámky nebo dálkovým ovladačem za pomoci výkonného elektromotoru, který dveře neprodyšně uzavře. Doba otevření a zavření dveří je přitom otázkou vteřin, což v případě napadení domu hraje zvláště důležitou roli. Samozřejmě je myšleno i na bezpečnost provozu, tedy aby například nedošlo k přivření Vaší ruky.

Více informací najdete na stránkách www.tresorag.cz.