Rozhodně koupelně nestačí jen koš na prádlo a pár polic.


Jednou z největších změn klasiky je to, že umyvadlo je vloženo do desky, podobně jako dřez v kuchyni do pracovní desky.

Tato změna skýtá mnoho využití, jak k ukládání, tak ke skladování kosmetických potřeb přímo tam, kde je jich třeba. Na desku lze uložit nejen košíky na kosmetiku, ručníky, ale také květiny a různé doplňky, které z obyčejné koupelny dovedou vytvořit příjemné místo k relaxaci.


Také zrcadlo již často nebývá jen tak upevněno ke zdi, ale bývá zabudováno do systémů polic a úložných skříněk. Naprostou samozřejmostí je také účelové osvětlení, většinou ukotvené v blízkosti zrcadla.

Přitom systém polic a skříní bývá velmi jednoduchý a tak, díky tvarové čistotě vládne již dávno nejen kuchyním, ale právě také koupelnám.


Vhodné jsou i skříňky k uložení ručníků a doplňků, které prostě mohou dojít a budete je potřebovat při ruce. I ve velmi malém prostoru se dá využít nábytku, jako je například toaletní stolek, do kterého se vejde vše potřebné a díky jeho velikosti jej můžete umístit prakticky kdekoliv.


V moderním stylu života se vyplatí vytvořit koupelnu tak, aby byla praktická, pohodlná a abychom jejím úklidem netrávili celé hodiny. Vzpomeňte si, kolik práce dá odstranit navlhlý prach ze všech drobných lahviček, které se nám často hromadí v koupelně.

Proto je moderní koupelna jednoduchá, s úložnými prostory a prvky, které majitelům šetří čas.


V jednoduchosti je krása a pokud to lze, touto zásadou se řiďte při zařizování koupelny.

Ta je totiž velmi účelovou místností, proto o jejím vybavení a doplňcích přemýšlejte především prakticky.

Vůči novým trendům můžete být otevření, ale musíte být také kritičtí.

Módní velmi často může znamenat také pomíjivé.


A tak si dopřejte takovou koupelnu, která bude nadčasová a budete se v ní vždy cítit dobře a pohodově.


Foto: SAPHO Koupelny