Souznění s přírodou a kombinace materiálů
Skandinávský styl je hodně inspirován venkovem a přírodou. Spojuje a kombinuje nejrůznější přírodní materiály, především sklo, dřevo a kámen. Ačkoli působí jednoduchým dojmem, pohrává si s detaily. Typickým příkladem mohou být nábytkové úchytky.

Pro dekoraci interiéru je často využíván bytový textil. Najít můžete čisté bílé a krémové odstíny, stejně jako puntíky a moderní pruhy, či květinové motivy. Bytové doplňky ve skandinávském stylu jsou velmi nápadité a jsou krásným dárkem pro každého.

Dekorace do bytu

Světlé odstíny pro vzudšnost a optické zvětšení prostoru Skandinávskému interiéru domuinuje bílá a světlé odstíny nábytku. Ve Skandinávii jsou menší místnosti a proto se volí právě tyto barvy pro optické zvětšení prostoru. V kombinaci s bílou se skvěle hodí i pestré barvy, které dodají místnostem hravost a teplo. Novinkou konce minulého roku je okouzlující luxusní povlečení PipStudio, které rozhodně nenechá chladné žádné romantické srdce.

luxusni povleceni

Pod vlivem vintage nostalgie
Právě romantiku dodají interiéru ve skandinávském stylu drobné vintage prvky. Ať už to jsou závěsné lucerny, svícny, rámy na obrázky, mísy nebo vázy na ovoce – výsledný efekt je dokonalý. Uplatnění možná najde i stará cukřenka po babičce.

Lucerny

Pro sepsání tohoto článku nás inspiroval internetový obchod Bella Rose.