Možnost, elegantně skloubit funkčnost a pěkný design. Přesvědčte se o tom s námi!


Pokračovatel tradice
Společnost LICON HEAT s.r.o. byla založena před pěti lety, kdy svou výrobou otopných konvektorových systémů LICON úspěšně navázala na dlouholetou zkušenost českého výrobce otopných těles s tradicí od roku 1968. V libereckém závodě moderního typu se dnes vyrábí radiátory vysoké kvality, které v sobě elegantně snoubí špičkové užitné vlastnosti s pěkným designem.


Výhody konvektorového systému 
Otopné konvektorové systémy přinášejí svým uživatelům celou řadu výhod. V prvé řadě ve srovnání s běžnými typy radiátorů dochází k ohřátí místnosti na požadovanou teplotu mnohem rychleji, a to díky velmi nízkému obsahu vody v konvektorech. Vzhledem k nízkému vodnímu objemu otopného tělesa tento systém pružně a rychle reaguje na změny, čímž se zamezuje tepelným ztrátám. Celková spotřeba energie je tedy mnohem nižší. Konvektory jsou proto šetrné k přírodě i k peněžence jejich uživatele. Další předností radiátorů LICON je nízká povrchová teplota, a tak při delším kontaktu nehrozí žádné nebezpečí popálení. Radiátory můžete zcela bez obav umístit do dětských pokojů nebo školek. Za velmi praktickou užitnou vlastnost dále považujeme nízkou hmotnost topných těles, kterou oceníte při montáži – především nástěnných radiátorů.


Jak systém funguje?

Samotné předání tepla do místnosti se děje ve výměníku tepla – v otopném registru, který se skládá z měděné trubky a na ní navlečených hliníkových lamel. Prouděním teplé vody výměníkem se ohřeje trubka, která ohřeje lamelu, a ta začne ohřívat okolní vzduch, který začne stoupat vzhůru. Tím nastává komínový efekt neboli konvekční proudění teplého vzduchu v otopném tělese. Konvektory tedy k ohřevu místností využívají proudění, a nikoli sálání, jak je tomu v případě běžných radiátorů. Proudění vzniká stoupáním vzduchu ohřátého a následným klesáním ochlazujícího se vzduchu. Vzduch tak cirkuluje po místnosti a teplotní rozdíly po celé místnosti jsou minimální. Teplo v místnosti je tak příjemnější a přirozenější. 

  


Podlahové konvektory

Podlahové konvektory jsou určeny k zapuštění do podlahy především tam, kde nelze umístit vyšší tělesa, ve veřejných stavbách, jako jsou například autosalony či galerie, nebo v rodinných domcích. Konvektor Licon PK slouží právě k těmto účelům. V místech s potřebou vydatnějšího zdroje tepla nachází své uplatnění konvektor Licon PKVT s tangenciálním ventilátorem, který je vhodný i do místností s vyššími tepelnými ztrátami. Další možnost představují podlahové konvektory Licon PKTVi a jeho varianta Licon PKTVi TWIN, které slouží nejen k vytápění místnosti, ale také k jejímu ochlazování. Vhodným a nezbytným doplňkem podlahových radiátorů jsou krycí mřížky Licon PM.


Radiátory na podlahu

Radiátory na podlahu mají podobu otopných lavic OL nebo OL/D, které nachází své uplatnění především v místnostech se sníženým parapetem či u prosklených ploch. Jejich hlavní výhoda spočívá v jejich snadném umístění do prostor, aniž by se tak narušil celkový design interiéru. Na otopné lavice OL/D je možné umístit krycí desky, které se vyrábějí v několika provedeních. Díky nim lavice snesou velkou statickou zátěž, a proto jsou vhodné také k sezení. 

  


Nástěnné radiátory

V sekci nástěnných konvektorů Vám představíme dva typy, a to Licon OK a Licon OK/C Ceramic. Nástěnný konvektor Licon OK se těší velké oblibě v domácnostech, veřejných i průmyslových prostorech. Spokojení zákazníci oceňují především jeho snadnou montáž, hospodárný provoz a moderní design. Licon OK/C Ceramic představuje absolutní novinku na trhu otopných těles! Toto originální otopné těleso se pyšní nejen netradičním designem, které mu dodává opláštění z keramických kachlů, ale i důkladně propracovaným systémem předávání tepla do místnosti! 


Hřejivé srdce

Hřejivým srdcem rodiny otopných těles, kterou jsme Vám dnes představili, je otopný registr Licon OR, jenž je základní součástí všech konvektorů a hodí se také pro individuální instalaci. Lze jej totiž zakrýt libovolným materiálem a hladce zakomponovat do tradičních i moderních interiérů, aniž by tak rušil jejich celkový design.

Vysoká výhřevnost za minimální spotřeby energie, rozumná cena, široký sortiment, bezpečnost a krásný originální design, to jsou hlavní důvody, proč se otopné konvektorové systémy Licon staly spolehlivými životními přáteli tisíců spokojených zákazníků v mnoha zemích světa! Rádi byste se dověděli více, nebo se stali jedním z nich? Prohlédněte si líbivé černooranžové webové stránky www.licon.cz! 

Licon Heat, spol. s.r.o.