Letní obývací pokoj
Po dlouhé zimě se většina z nás nemůže dočkat teplých dní. Jenže ty mohou být také deštivé. To ovšem neznamená, že byste museli zůstat na gauči u televize, anebo si venku na zahradní křesílko přišroubovat deštník. Zastřešené pergoly představují osvědčené řešení, jak si pořídit druhý obývací pokoj. Pod pergolou si můžete léto užít léto v pohodě na čerstvém vzduchu.



Jaká jsou pro a proti
Pořízení zastřešené pergoly přináší i další výhody, než je pojištění před rozmary počasí a prodloužení sezóny. Jednu z nich představuje delší životnost zahradního nábytku, protože ani ten nemá rád, když na něho dopadají kapky deště. Nehledě na to, že ve srovnání s pergolou bez zastřešení vyžaduje i samotná konstrukce zastřešené pergoly méně častou údržbu. Další alternativu venkovního posezení představuje zahradní altán. Jeho pořízení je sice dražší, altán má však delší životnost, a samozřejmě také hezčí vzhled.



Jakou zvolit střešní krytinu
Pokud jste se rozhodli, že si pořídíte letní obývací pokoj na terase, a zastřešíte buď stávající, anebo nově postavenou pergolu, je třeba zvolit vhodnou střešní krytinu. Nejčastěji se používají polykarbonátové desky, jejich hlavní výhodu je nízká hmotnost, odolnost vůči vodě i příznivá cena. Další z možností představují asfaltové šindele, ty se však používají spíše k zastřešení zahradních altánů či domků. Krásným přírodním vzhledem se pyšní rákosové rohože, ovšem ty nejdou s deštivým létem příliš dohromady. Z tohoto důvodu v našich klimatických podmínkách doporučujeme spíše polykarbonátové desky nebo šindele.



Všechny varianty venkovního posezení, tedy pergoly, altány a zastřešené pergoly, najdete na stránkách www.vladeko.cz.