Markýzy - pro pohodu i krásnou fasádu
Venkovní markýzy se používají k zastínění velkých ploch. Z konstrukčního hlediska se jedná o pevné součásti domu, jehož celkový vzhled pomáhají dotvářet. Pokud se rozhodnete, že si zpříjemníte své venkovní posezení na terase či balkóně pomocí markýzy, jistě oceníte služby prodejce, u kterého si můžete vybrat z mnoha typů konstrukcí, šířek, barevných odstínů a typů ovládání. Mezi osvědčené prodejce patří firma Rolrols u které najdete 18 typů konstrukcí a více než 260 barevných odstínů v šířkách od 180 do 1200 cm a s vysunutím od 150 do 500 cm. Markýzy můžete ovládat ručně, klikou, motorem nebo motorem s dálkovým ovládáním v kombinaci s větrným a slunečním čidlem. Díky širokému sortimentu si můžete vybrat markýzy, které budou Vašemu domu nejvíce slušet. 

 

Pohoda ve stínu a suchu 
Jak jsme naznačili v úvodu, estetické zvelebení domovní fasády je pouze doplňkovým přínosem instalace markýz. Hlavním úkolem je vytvoření příjemného zázemí k práci, zábavě i odpočinku. Markýzy z obchodu www.rolrols.cz se vyznačují dlouhou životností a stálobarevností. To je dáno tím, že se použité textilie vyrábějí ze 100% akrylového vlákna. Kromě toho obsahují UV stabilizátor, jsou impregnované proti vodě i plísním a mají celkovou antistatickou úpravu. Za teplých slunečních dnů se markýzy postarají o příjemné posezení ve stínu a za deštivého počasí nás zanechají relaxovat v suchu. 

   

Typy markýz
Při volbě typu markýzy záleží na druhu prostoru, který potřebujeme zastínit. Košové markýzy se používají především k zastínění vchodových částí objektů. Výsuvné markýzy patří mezi nejoblíbenější a neprodávanější typy markýz. Patentovaná kloubová či teleskopické ramena dodávají výsuvným markýzám elegantní vzhled. V každé pozici vysunutí zajišťují dokonalé napnutí látky. Výsuvné markýzy jsou vhodné k zastínění teras a balkonů. Vyrábí se na míru dle přání zákazníka. Standardně se ovládají klikou, pro komfortnější ovládání lze dodat i ovládání motorem na vypínač, nebo dálkové ovládání. Venkovní markýzy sklopné jsou nejodolnější proti větru. Používají se na balkóny a lodžie. Velkoplošné markýzy s ocelovou konstrukcí představují řešení, jak zastínit větší prostor, například terasu. K zastínění zimních zahrad slouží stropní markýzy

Doplňky k markýzám
K markýzám si můžete pořídit různé praktické doplňky. Vhodným doplňkem výsuvné markýzy je čidlo na vítr, případně v kombinaci slunce-vítr. Toto čidlo umožňuje vysunutí markýzy ihned u východu slunce, nebo její zatažení při větší rychlosti větru, než je z bezpečnostních důvodů povolena. Novinkou je otřesové čidlo, které v kombinaci s rádiovým motorem u větší rychlosti, než je povolena, dá povel k zatažení markýzy a chrání ji tak pře zničením. Pokud si pod svou markýzu instalujete topidlo, můžete prodloužit léto až do podzimu. Příjemné posezení na terase či v zahradě již nemusí být výsadou pouze horkých letních dní.