Úspory energie
Pro moderní stavebnictví jsou typická nejen inteligentní, funkční a zajímavá architektonická řešení, ale také péče o úspory energie. Stále větší význam získávají technologie spořící energií, především pak okna se zvýšenými schopnostmi tepelné izolace. Jejich použití umožňuje nejen pečovat o naše peněženky, ale má také pozitivní vliv na čisté životní prostředí.

PLATINIUM Evolution
² je spojením pokročilých, energoúsporných funkčních řešení s neopakovatelným elegantním stylem. Používaný v okně šestikomorový systém profilů ve špičkové „A“ třídě dává možnost rozhodným způsobem zlepšit tepelné vlastnosti až o 30%. Speciálně vyvinuta konstrukce profilu zaručuje udržení nejlepších tepelně-izolačních parametrů a výborně chrání proti chladu.

 

Záruka tepla navíc
PLATINIUM Evolution² vděčí za své špičkové tepelně-izolační parametry také trojsklu, které je široké 36 mm, má koeficient průniku tepla Ug=0,7, a jsou v něm dvě vyplněné argonem komory. Umožňuje dosáhnout koeficient průniku tepla pro okno jako celek na úrovni Uw=1,0 W/m²K. Kromě toho existuje zde další možnost zvýšení úspor energie použitím speciálního meziskelního rámečku, tzv. termorámečku, v provedení z ušlechtilé oceli, což zlepšuje tepelně-izolační koeficient až do 10% a významně omezuje jev orosení skel. Pro dosažení požadovaného tepelně-izolačního součinitele je stejně, jako volba vhodných oken, důležité také jejich správné namontování, tzv. teplá montáž. Způsob zasazení okna je o to více důležitý, že rozhoduje nejen o pohodlí při používání oken a o jejich životnosti, ale má také významný vliv na omezení tepelných ztrát.

Moderní tvar
PLATINIUM Evolution² vděčí za svojí výjimečnost také neopakovatelnému designu. Jedinečnost tohoto okna vyplývá z neobvyklé formy křídla, jehož profil je dovnitř zaoblený. Tento vzhled způsobuje, že se PLATINIUM Evolution² stává významným prvkem vzhledu interiéru, i elegantní vizitkou domu z venkovní strany.

Díky použití inovačních technologií jsou rohy profilu spojeny estetickým a jemným způsobem, který ještě zdůrazňuje neopakovatelný styl okna. Další možnosti, jak zdůraznit krásný vzhled okna PLATINIUM Evolution² je rozhodnout se pro jeho vybavení skrytými panty Invisso, které navíc zlepšují těsnost a izolační vlastnosti a usnadňují čištění okna.

PLATINIUM Evolution² je k dostání jak v bílé, tak v široké škále jiných barev: buď se vzhledem dřeva (včetně nových barev: siena noce, winchester, macore a antický dub), anebo v mnoha jiných barvách použitých na individuální objednávku zákazníka (např. krémově-bílá nebo stříbrně-šedá).

www.oknoplast.com