Na teplotě a vlhkosti záleží
Základem příjemného klimatu v interiéru je spojení optimální pokojové teploty a vlhkosti. Regulace těchto veličin kromě zdravého klimatu významně přispívá k úspoře nákladů na vytápění. Optimálních hodnot (které se v případě teploty pohybují v intervalu od 18 do 22 stupňů Celsia a v případě vlhkosti v rozmezí od 40 do 60%) lze dosáhnout pouze za předpokladu, že máme k dispozici informace o klimatu v domě, a nepodceňujeme význam pravidelného větrání.
teplomer s vlhkomerem
Prevence zdravotních problémů
Spolehlivé řešení, jak tyto informace získat (a podle nich pak upravit prostředí v místnostech) přinášejí vlhkoměry – praktická zařízení, která monitorují vlhkost i teplotu. Měřicí přístroje lze jednoduše instalovat na stěnu nebo je postavit na stůl. S jejich pomocí můžete předejít zdravotním problémům, způsobených nevhodnou vlhkostí vzduchu. Suchý vzduch zhoršuje stav astmatiků a alergiků, naopak příliš vlhký vzduch způsobuje rosení oken a poškození zdí, které vedou ke vzniku plísní. Plíseň v domě zhoršuje zdravotní stav všech lidí, i těch zdravých.

Vyberte si vlhkoměr
Pokud uvažujete o pořízení vlhkoměru, můžete si vybrat z celé řady měřicích přístrojů. Velmi praktický je pokojový digitální teploměr a vlhkoměr s ukazatelem komfortní zóny, který uživateli pomůže vyhodnotit jestli má v místnosti zdravé klima. Pro ty, kteří potřebují monitorovat teplotu a vlhkost na více místech, je ideálním zařízením TFA 30.3054.10 KLIMA MONITOR zobrazující bez nutnosti přepínání aktuální hodnoty ze 4 míst a celkově umožňující sledovat hodnoty až v 9 lokalitách.

multifunkcni teplomery

Malá mobilní meteostanice
Náročnější zákazníci ocení možnost vzdáleného sledování klimatických podmínek doma a v práci na chytrých telefonech či tabletech, kterou jim poskytne inteligentní zařízení pro bezdrátovou komunikaci WeatherHub SmartHome. Tato věcička promění Váš chytrý telefon či tablet v hotovou mobilní meteostanici. Díky monitorovacímu systému WEATHERHUB můžete kdekoli a kdykoli sledovat hodnoty vnitřní i vnější teploty na místech, které Vás zajímají – doma, na chatě i v kanceláři.
weatherhub schema

Přehledná a bezplatná aplikace pro Android či iOS zároveň umožňuje nastavit alarmy měřených veličin a sledovat historii za posledních 90 dní. Součástí sady je bezdrátové teplotní čidlo a brána, které síťovým kabelem propojíte s routerem (připojíte k internetu). Nerozumíte IT a bojíte se, že bude nutné volat odborníka na instalaci? Buďte v klidu, instalace je zcela triviální a zvládne ji bez problému opravdu každý.

prehledna aplikace pro Android a iOS

Mějte klima pod kontrolou!
Mějte své klima pod kontrolou a vyberte si z nabídky měřících přístrojů ten, který bude nejvíce vyhovovat Vašim potřebám! Na stránkách www.meteoshop.cz si určitě vyberete! A pokud si nebudete jisti, neváhejte odborníky z Meteoshopu kontaktovat, rádi Vám poradí!