Stylový běhoun

Pokud hledáte způsob, jak ozvláštnit svůj interiér, běhouny nabízí ideální řešení. Hodí se zejména do úzkých prostor, nicméně posloužit mohou i jako elegantní doplněk větší místnosti. Je třeba si rozmyslet, zda toužíte po klasickém, moderním či orientálním koberci. Vybraný styl dokáže výrazně ovlivnit atmosféru místnosti. Zatímco orientální styl vnese exotický nádech, moderní běhoun může doladit minimalistický design. Snažte se vybírat v souladu s ostatním vybavením domácnosti.

Praktická metráž

Jestliže je pro vás klíčová praktičnost a potřebujete kobercem pokrýt celou podlahovou plochu, pak se nabízí metrážové koberce. Ty jsou vhodné i pro nepravidelné prostory, snadno vyberete rozměry přesně na míru. K dispozici jsou různé varianty, jedním z nejdůležitějších parametrů je délka chlupu. Čím je delší, tím je koberec na dotyk příjemnější, ale také je složitější údržba. V exponovaných místech jako je chodba či obývací pokoj je vhodný kratší vlas, který je odolnější, a ne tak náročný na údržbu.

Barvy a vzory

Jakmile si vyberete ideální styl a typ koberce, je třeba vybrat si ještě vhodné barvy a vzory. Pokud máte v místnosti jednu dominantní barvu, zvolte koberec v kontrastním odstínu. Případně můžete barvu sladit s dalšími doplňky interiéru. K dispozici jsou rozmanité vzory, extravagantní design je dobré kombinovat s neutrální barvou. Vyhnete se tak přeplácanému vzhledu, který by narušoval příjemnou atmosféru místnosti.

Vneste do svého domova osobitý šarm a pohodlí – vyberte si z pestré nabídky koberců to pravé.

Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com