Nejsnadnější a také nejlevnější je však instalace tepelného čerpadla do nového domu. Díky tomu ho má u nás již vysoké procento novostaveb. Podle expertů je možné vytápění pomocí tepelného čerpadla zcela důvěřovat a není nutné pořizovat plynovou přípojku nebo kamna na dřevo pro případ, že by snad nefungovalo. Podstatné je rozhodnout se pro tepelné čerpadlo včas, abyste za některé položky, například projekt topení, neplatili zbytečně dvakrát.
Roman Šobr z IVT přidává ještě jednu radu: „Zařiďte si v celém domě podlahové vytápění. Výrazně tím snížíte spotřebu elektřiny tepelného čerpadla a navíc je to pohodlné. Více než polovina majitelů tepelných čerpadel IVT má v domě jen podlahové topení, jsou s ním velmi spokojeni a potvrzují úspory.“

cerpadla IVT

Chytré řešení: tepelné čerpadlo a podlahové topení od stejného dodavatele

Ještě více ušetříte, pokud si pořídíte tepelné čerpadlo a podlahové topení od jednoho dodavatele. Usnadněný budete mít i servis, protože váš partner zodpovídá za zdroj tepla i topný systém.
Komplexní řešení na našem trhu zařizuje švédská značka IVT, která se oproti konkurenci zaměřuje výlučně na vývoj a výrobu tepelných čerpadel. Díky tomuto zaměření a více než 40 letům zkušeností značka IVT v oboru dlouhodobě dominuje. Dnes patří do koncernu BOSCH Thermotechnik GmbH, který je největším dodavatelem topenářské techniky v Evropě.

Její čerpadlo IVT Air X bylo v ČR vyhodnoceno jako nejprodávanější za rok 2016. Honosí se nejvyšším topným faktorem a označením A+++. Figuruje také na seznamu výrobků a technologií dotačního programu Nová zelená úsporám. Dodává se jako „vše v jednom“: obsahuje zásobník teplé vody s objemem 190 l, elektrokotel 9 nebo 15 kW, nízkoenergetické oběhové čerpadlo a expanzní nádobu. Toto průlomové švédské tepelné čerpadlo umí i klimatizovat, je prostorově nenáročné a obsloužíte ho chytrým telefonem. Po rozšíření řídí až 4 topné okruhy a ohřev bazénu. Dokáže využít i fotovoltaiku pro akumulaci tepla v domě. A protože mu stačí menší hlavní jistič, ušetříte rovněž za paušální platby elektřiny.