Začíná to nevinně

Vaše koupelna je na první pohled relativně čistá a pěkná. Ale na ten druhý záhy zjistíte, že všechno není tak docela v pořádku. Opotřebení koupelny začíná celkem nevinně. Nejdřív si všimnete, že se nad dveřmi vyloupnul kousek dlaždičky. Rozhlédnete se po koupelně a udiveně zjišťujete další strašné věci. Oloupaná barva, uštípnuté dřevo, zašedlé spáry, poškrábaná deska, prasklé prkénko, sečteno a podtrženo, vaše koupelna vám nenápadně naznačuje, že by to chtělo důkladnou rekonstrukci.


Toaletka dostane zabrat

Koupelnový toaletní stolek se vsazeným umyvadlem a zrcadlem patří mezi části koupelny, které se obvykle opotřebí jako první. Jak by také ne, když se zde několikrát denně upravuje několik pěkně neupravených členů rodiny! Pokud vypadá tento kus nábytku obzvlášť sešle, bude nejlepší, jej vyměnit. Mimochodem, stejně už za ta léta určitě vyšel z módy. Současná nabídka toaletek je velmi bohatá, ať už holdujete soudobému modernímu, nebo tradičnímu stylu, nebo byste rádi třeba něco antického. Díky velkému množství výrobců můžete vybírat z různých stylů, materiálů, ale i cenových relací.


Dekorativní baterie

Koupelnové baterie bezpochyby patří mezi nepřehlédnutelné detaily každé koupelny, neboť správně zvolená baterie zdůrazňuje krásu interiéru vašeho malého vodního království. Krásné chromové a mosazné vodovodní baterie však nemají pouze estetickou funkci, ale také úspornou, protože vám pomohou, správně používat vodu. O rozhodnutí, zda zvolit jednopákové, termostatické a bezdotykové, či jiné baterie, se vyplatí, zkonzultovat s odborníky. Pokud se vám líbí nějaký typ baterie a nejste si jistí, zda se hodí právě do vaší koupelny, prohlédněte si několik vzorových koupelen, to je možné také na tematických výstavách, nebo se zeptejte na názor designéra. Hranatá baterie na našem obrázku je vhodná spíše do designově jednouché moderní koupelny.


Umyvadlo

Je libo sklo, porcelán nebo ručně dělanou keramiku? Při výměně koupelnového toaletního stolku nezapomeňte na stylové umyvadlo, které dodá vaší toaletce ten správný šmrnc. Možnosti inspirace zejména na internetu jsou nekonečné. Můžete se podívat po celé Evropě, Asii, Americe, prostě na co si jen vzpomenete. Například do modré koupelny si můžete pořídit skleněné umyvadlo ve tvaru mušle, do rudé královské zase třeba to, které vidíte na fotografii.

Pokud budete chytří a objednáte si umyvadlo přímo od výrobce, můžete si pořídit krásný koupelnový prvek za velmi dobrou cenu.

Na veletrzích a výstavách lze často pořídit výrobky se slevou. Nemusíte přímo kupovat vystavené kousky, ale můžete využít také dalších akcí, například dobré ceny tzv. akčních modelů.

 

Tečka za zrekonstruovanou koupelnou

Opravili jste všechny nedostatky a vyměnili jste kompletně celý koupelnový stolek i s umyvadlem, popř. umyvadly, a bateriemi? Tak proč ještě nepřidat stylové funkční poličky a nové koupelnové zrcadlo, abyste viděli, jak vám to v nové koupelně sluší? Nevíte přesně jaké? Nevadí. S výběrem zrcadla vám poradíme příště!


Foto1:

Koupelna je také vaší vizitkou.

Foto2:

Hranatá baterie na našem obrázku je vhodná spíše do designově jednouché moderní koupelny.

Foto3:

Stylové umyvadlo dodá vašemu koupelnovému toaletnímu stolku šmrnc. Toto na obrázku pochází od Vigo Industires v severní Americe. 


Text:Markéta Veselá

Foto: www.rd.com, www.siko-koupelny.cz, www.modernbathroom.com