Kdyby vám někdo před lety řekl, že koupelna neznamená jen vanu nebo sprchový kout, asi by jste jen nevěřícně koukali. Pokrok zastavit nelze a tak mezi vymoženosti koupelen dávno nepatří jen páková baterie. Přát si můžete vanu různých tvarů, masážní trysky ve sprchovém koutě nebo rádio připravené k poslechu vaší oblíbené hudby při relaxaci v lázni.


Pokud jste právě posmutněli a říkáte si, to všechno je pěkné, ale rozhodně to nepůjde v mé malinké koupelně, mýlíte se.

Přední výrobci koupelnového vybavení se předhánějí v tom, aby vám právě tento požadavek splnili.

A když se tedy rozhodnete, co vlastně chcete a využijete, jistě najdete přesně tu koupelnu, po níž vaše srdce touží.

Nejprve si ujasněte…chcete se více koupat nebo sprchovat? Využijete jen sprchu, jen vanu nebo prostě musíte mít obojí? Co je pro vás lepší, malá vana a sprchový kout k tomu nebo vám postačí vana, ale za to pořádná? A co takhle sprchový kout se vším komfortem, jaký si jen představujete?

Ano, na vás záleží to nejdůležitější rozhodnutí, protože všechno to, co jste četli je možné i v opravdu malé koupelně.


Nemůžete se s partnerem dohodnout, protože vy si chcete zalenošit v horké vodě ve vaně, zatím co on si relax představuje jako proud horké vody? Nemusíte zoufat a ani se rozvádět. Řešením vašich neshod může být vana, ke které je připevněna také sprchová zástěna a tak se najednou ve vaší koupelně objeví jak vana, tak i velký sprchový kout.


V neposlední řadě je na místě zvolit si, zda budete mít koupelnu oddělenou od toalety nebo zda je spojíte. Obojí má své pro a proti.

Při spojení obou místností dosáhnete opravdu velkého zvětšení celkového prostoru a tak díky tomu máte mnohem větší možnosti, jak koupelnu vybavit.

K výhodám propojení obou místností je i skutečně kvalitní osobní hygiena, která se bez tekoucí vody prostě neobejde.

Ovšem je zde i jedna a to velmi podstatná nevýhoda. Tou je potřeba soukromí na toaletě a její nemožnost ji použít, pokud se někdo koupe nebo naopak.

Přeci jen si přiznejme, že na místech, jako je toaleta máme všichni raději soukromí.


Máte vybráno?

Tak honem nachystejte relaxační pěnu do koupele nebo úžasné cd, koupelna vašich snů na vás již čeká.

Foto: Ravak

Přečtěte si také: Vybíráme mikrovlnou troubu