Krmení ptáků přes zimu představuje nejen zajímavou aktivitu, ale zároveň to má i své praktické důvody. Budete-li přes zimu ptáčkům podstrojovat nějaké dobroty, navyknou si přilétat na vaši zahradu a jakmile se o slovo přihlásí jaro, postarají se o škodlivý hmyz. Navíc vás potěší svým optimistickým zpěvem.

Chcete-li krmit ptáky, musíte vědět jak
Možná i vás láká představa, jak tiše za oknem pozorujete ptáky sedící na krmítku, jak si s chutí dopřávají laskominy, jež jste jim tam nachystali. Pokud opravdu chcete ptáčky přes zimu přikrmovat, měli byste si nejdříve přečíst dnešní článek. Poradíme vám v něm, jak správně to dělat.

krmitko pro ptaky

Varianty krmení ptáků

Ptáčky můžete přes zimu přikrmovat několika způsoby. Nejoblíbenějším je krmítko, na které stačí nasypat vhodnou směs krmení. Další velice oblíbenou a častou variantou jsou lojové koule, které lze zavěsit kamkoli jinam - například na strom, na altánek na zahradě apod.

lojove koule

Co dávat ptáčkům na krmítko?
Spousta lidí si myslí, že ať už ptáčkům na krmítko nasypou cokoli, nemohou jim uškodit. Někteří dokonce zastávají názor, že ptáci budou vyhladovělí a tím pádem vděční opravdu za cokoli. A víte co? Není tomu tak! Nevhodně zvoleným krmivem jim můžete spíše uškodit nebo dokonce usmrtit.

potrava pro ptaky

Na krmítko patří semínka slunečnice, řepka, pšenice, proso, konopí, lněná semínka, jeřabiny, ptačí zob, plody černého bezu, plody rakytníku nebo hlohu, stejně tak i ovesné vločky, nakrájená jablíčka, nastrouhaná mrkev, nadrcená jádra vlašských nebo lískových oříšků.

Myslete na ptáčky v zimě… dělejte to však správně, jen tak jim můžete pomoci.  :-)