Trošku alternativně

Klasické modely bydlení jsou už dávno okoukané. Životní úroveň mnoha lidí se zvyšuje, jejich styl uvažování se mění, a jsou ochotni, platit za zajímavosti, investovat část svých prostředků do vlastního bydlení, které je pojaté poněkud netradičně. A tak není divu, že světoví designéři hledají nové způsoby řešení interiérů a výrobci zase přicházejí na trh s novinkami, které by ještě nedávno byly považovány za nesmysly.


Speciálně do koupelny

Představujeme vám vodotěsnou televizi s LCD obrazovkou, integrovanými reproduktory, a moderní indukční klávesnicí s podsvícením, která je určená právě do koupelen. Speciální voděodolná konstrukce tohoto přístroje umožňuje použití v koupelně, klidně i v blízkosti sprchy nebo nad vanou, kam se také obvykle instaluje. Vodotěsná televize váží pouze něco málo přes čtyři kilogramy.


Kabely i bezdrát

Signál do televize se přenáší klasicky, prostřednictvím kabelů. Pokud však nejste s kabely zrovna kamarádi, a navíc byste při koupání ve vaně neměli ten nejlepší pocit při pomyšlení na tento typ přenosu, můžete si trochu připlatit a nainstalovat si do koupelny televizi, která přenáší signál vzduchem, tedy wireless, česky lidově bezdrát.

Dálkové ovládání je samozřejmostí. Přeci nebudete přerušovat koupel jen proto, abyste přepnuli program. Dálkové ovládání je pochopitelně rovněž vodotěsné.


Nemlží

Tento typ přístroje je vhodný do koupelen nejen proto, že jej nepoškodí, když na něm ulpí několik málo, i několik více kapek vody, ale také se nezamlžuje. To je způsobeno její závěrečnou povrchovou úpravou, a to použitím zrcadlového nebo černého skla.


Zalíbila se vám?

Pokud jste zatoužili po tom, sledovat váš oblíbený pořad přímo z horké koupele, zadejte do vyhledávače sousloví vodotěsná televize. Zobrazí se vám několik internetových obchodů, které tyto moderní přístroje (pro někoho luxusní nesmysly) nabízejí. Vedle koupání se při romantickém filmu také můžete během ranní či večerní hygieny sledovat ranní zprávy nebo televizní noviny. Jen dejte pozor, ať se při holení neporaníte!

 

Pro náročné

České internetové obchody nabízejí tento typ LCD televize ve dvou provedeních. Jedná se o stejný přístroj, první je však určen pro klasický přenos signálu, druhý pro signál, který se přenáší vzduchem. Pokud patříte mezi skutečné požitkáře, a tedy jste začleněni ve skupině náročnějších zákazníků, zadejte toto sousloví v cizím jazyce, například v angličtině. (Malá nápověda pro vás, kdo tento jazyk neovládáte: waterproof jako vodotěsný nebo nepropustný doplňte mezinárodní zkratkou pro televize TV.)

Mimo jiné zde objevíte velmi zajímavou nabídku kombinace vodotěsné TV a věšáku na ručníky. Pochromované věšáky na ručníky různých velikostí jsou velmi elegantní. Jejich kombinace s TV navozuje dojem, že mít v koupelně televizi je přece naprosto normální věc. Přimět tento přístroj ke komunikaci s dalšími přístroji, jako je například video, není problém.

Na chromovém věšáku si tak můžete naladit také vlny FM a nechat se unášet jejich příjemnou hudbou.

 

Působí celkem nenápadně

A víte, že si vodotěsné televize se sedmnáctipalcovou LCD obrazovkou nemusíte v koupelně vůbec všimnout? Dobře nainstalovaná s luxusní povrchovou úpravou může vypnutá připomínat jen tak trochu zvláštní zrcadlo. Nevěříte? Tak se podívejte! Příjemný večer. 
 


Text: Markéta Veselá

Foto: SAPHO Koupelny