První otázka – nadzemní či raději zapuštěný?

Váháte, zda koupit bazén nadzemní či raději zapuštěný? Pokud na zahradě netoužíte mít profesionální sportoviště pro budoucí olympioniky a nechcete bazénu věnovat téměř všechen svůj volný čas, odpověď je jasná.
Na zahradu jedině bazén nadzemní. Přestože mají zapuštěné bazény své kouzlo, práce a starosti, které jsou s nimi spojené, se vyplatí skutečně jen málokomu.
Protože v tomto článku hledáme bazén ideální spíše pro relaxaci a letní osvěžení, zapuštěnou variantu můžeme vypustit rovnou na začátku.
Umístění bazénu však není zdaleka jedinou volbou, před kterou nás tato investice do letní pohody postaví.

Druhá otázka – nafukovací či „na celý rok“?


Zdroj: www.shutterstock.com

Nadzemní bazén si můžete zvolit ze dvou možností. Buď nafukovací, který po sezóně pohodlně uklidíte a svou zahradu tak otevřete více množnostem prožívání letních dobrodružství. Či nadzemní bazén klasický, který bude prostor zabírat nehledě na sezónu a počasí.

Hlavní výhodou nafukovacího bazénu je, že při jeho zazimování nemusíte dělat nic víc než jej vypustit, složit a schovat. Klasický bazén musíte zazimovat o něco starostlivěji, aby zimu překonal bez úhony, zvlášť pokud jej máte na chatě, kde ho po několik měsíců ani nemůžete zkontrolovat.
Pokud chcete příjemné osvěžení s minimem starostí, nafukovací bazén je pro vás jasnou volbou.

Možnosti nafukovacího bazénu – od velikosti po design

Možná si říkáte, proč vůbec možnost nafukovacího bazénu zmiňujeme. Možná máte tuto variantu spojenou s malým dětským bazénkem, ve kterém se očvachtá batole, možná ještě střední pes, ale rozhodně nejde o věc, ve které by si snad mohl někdo dospělý zaplavat.

Chyba!

Nafukovací bazény nabízejí stejné možnosti jako ty zapuštěné.

Například oválný nafukovací bazén Tampa s rozměry 5,49x3 metrů nabízí dostatečný prostor i pro lidi, kteří touží po skutečném koupališti u vlastního domu. Podobnou možnost nabízí i kruhový bazén s kartušovou filtrací, se kterým ušetříte trochu místa a sobě i práce, ale možnosti nabízí téměř stejné. A to za cenu i časovou investici, o kterých byste si se zapuštěným bazénem mohli nechat pouze zdát.  


Zdroj: Marimex.cz

Nafukovací bazény Marimex nabízejí odpověď pro každého, kdo touží po vlastním koupališti, ať už pro děti či dospělé.

Nafukovací bazény Tampa také nabízejí unikátní design – ať už v dětském provedení či naopak ve velmi dospělém a profi ratanovém vzhledu.

Pokud hledáte bazén, který vám přinese výrazně více radosti než starostí, se spojením tradiční české značky s rozumnou volbou kvalitního a přesto snadného řešení v podobě nafukovacích bazénů, nemůžete sáhnout vedle.