Výhody LED osvětlení
LED osvětlení je skutečně velmi účinné. Oproti klasickým žárovkám, kterým před časem již definitivně odzvonilo, jsou LED žárovky až desetkrát účinnější. Jedná se tedy o skutečně kvalitní zdroje světla. Co se týče životnosti, jednoznačná čísla přesně určit nelze, protože tento aspekt záleží na mnoha rozličných faktorech. Někteří výrobci uvádějí 25 tisíc hodin, jiní daleko více. V každém případě Vám vydrží hodně dlouho. To samozřejmě platí i pro LED pásky a LED trubice (viz tady).

Nevýhody LED osvětlení
V podstatě jedinou výraznější nevýhodou svítidel a LED osvětlení je vyšší pořizovací cena, neboť tradičnější zdroje světla jsou skutečně levnější. Prvotní náklady jsou tedy rozhodně v neprospěch technologie LED. Samozřejmě lze narazit i na další nevýhody jako např. omezený úhel svítivosti, ty však při běžném používání v domácnosti prakticky nehrají roli. Vyšší náklady při pořízení tak zůstávají jediným větším záporem LED žárovek a dalších variant tohoto druhu svícení.

LED zarovky

Závěrečné resumé
Co říci závěrem? Snad jen to, že aspekt vyšších pořizovacích cen je kompenzován výraznou úsporou elektrické energie i již zmíněnou dlouhou životností. Oproti úsporné zářivce lze ušetřit cca 43 % nákladů, oproti klasické žárovce dokonce až 80 %. K tomu ještě připočtěme jednoduchou instalaci, vysokou odolnost, možnost častého vypínání a zapínání, jakož i využití mimo interiér a výsledkem musí být „palec nahoru“.

Pokud aktuálně také sháníte LED žárovky, LED pásky, LED trubice a další svítidla, navštivte internetový obchod Tipa.eu, kde je naleznete v pestrém sortimentu výrobků.