Staré vchodové dveře už dosloužily a vy se poohlížíte po nových?
Jak koupit správnou dětskou židli a stůl do dětského pokoje?

Dům a stavba

Články a rady pro stavbu domu:jak zateplit střechu, komínový systém nebo komín? Znáte podzemní domy? Jaké barvy fasády jsou in? Fotogalerie rodinných domů, jak postavit dům, garážová vrata na míru.


Součástí mnoha dělnických profesí jsou pracovní pomůcky, které zvyšují efektivitu práce, bezpečnost a komfort pracovníků. Pro zaměstnavatele to znamená své pracovníky vybavit takovými pracovními prostředky, které vykazují vysokou kvalitu materiálu a na které je spolehnutí. Jaká je nabídka těchto pomůcek na současném trhu?
Zařizujete si nové bydlení nebo to svoje zrovna rekonstruujete a přišlo i na otázku vytápění? Hledáte způsob, který bude komfortní, zároveň ale zatíží vaši peněženku co nejméně? Máte doma alergika nebo astmatika? Co takhle topení peletkami, které je nenáročné a šetrné jak k životnímu prostředí, tak k vašemu zdraví?
Milujete uzené kuře, vepřové, ryby, domácí klobásy, salámy nebo snad sýry či ořechy? Pořiďte si domácí udírnu. Využijete ji nejen na zahradě, ale třeba i v kempu nebo na chatě.
Intenzivní bouřky pravidelně vyplaví nejeden rodinný dům. V určité části případů lze ale vodě pronikající do přízemních částí domu předejít. Chyba je totiž v nedostatečné kapacitě odtokových tras. Pravidelná údržba, kterou snadno zvládnete sami, pomůže podobným potížím předcházet.
Během letních dní teplota vzduchu v centrech měst mnohdy dosahuje tropických hodnot. Zchladit se můžete venku na koupališti nebo oroseným půllitrem zlatavého piva. Jak můžete vyzrát na úporné horko doma, aniž byste použili klimatizaci?
Jedna nemovitost, tři sourozenci a dědictví. To není začátek vtipu, to je poměrně častá praxe. K podílu nemovitosti se nejčastěji dostanete právě v souvislosti s dědictvím a málokdy se poštěstí, že jste v něm zahrnuti sami. Když to s ostatními spoluvlastníky neklape, bývá nejrozumnější možností svůj podíl prodat. Ale jak takový prodej podílu nemovitosti probíhá?
Pustili jste se do stavby? Kromě mnoha povinností se jistě vyplatí si svou stavbu včas a řádně pojistit. Jak můžete pojistit stavbu domu, který ještě neprošel kolaudací a nemá ani číslo popisné?
Pojištění nemovitosti zahrnuje pojistku na stavbě a jejích stavebních součástech. Pokud si chcete pojistit vybavení domácnosti a osobní věci, pak je potřeba si ještě sjednat pojistku pro domácnost.
Někdy není snadné zorientovat se v tom, co si naše zdraví aktuálně žádá nejvíce. Proměnlivost ročních období klade do popředí střídavě různé aspekty důležité pro naše fyzické i psychické zdraví. Jídelníček proti jarní únavě si žádá jiný přístup než zimní nedostatek vitamínu D nebo prevence proti zimní depresi. A stejné je to i s osvětlením.
V dnešní době už velká většina věcí probíhá online. Spousta úkonů v našem životě je zdigitalizována a my už si ani nedokážeme představit, že bychom nakupovali pouze v obchodě nebo chodili se složenkami na poštu. A digitalizuje se i realitní trh. Můžou ale online nástroje plně nahradit realitního makléře?
Největší chybou při plánování osvětlení do kuchyně je zvolit pouze jedno centrální světlo. To totiž nedokáže osvětlit všechny části kuchyně, které potřebujete. Hlavní pravidlo proto zní: kombinujte!
Už dlouhá léta toužíte po vlastní chaloupce uprostřed přírody? Nejste sami. Kouzlu chataření a chalupaření propadá stále víc lidí. Mezi nejvyhledávanější oblasti patří hlavně rekreační nemovitosti v blízkosti velkých měst a atraktivních horských oblastech. Jejich ceny v posledních pěti letech vzrostly o desítky procent, kdo na pořízení chaty nebo chalupy nemá dostatek financí, ten může za určitých podmínek využít hypotéku.
Sháníte bazén na zahradu a chcete si být jistí, že za své peníze koupíte ten nejlepší? V dnešním průvodci vám poradíme, jak vybrat venkovní bazén, který naplní veškeré potřeby vaší rodiny a bude vám sloužit dlouhá léta i při minimálních investicích do jeho údržby. A to jak finančních, tak i těch časových.
Výkonný vysavač dávno není strážcem pořádku a čistoty jen v průmyslových provozech, dílnách, na stavbách nebo administrativních budovách. Pro jeho výhody si ho čím dál tím častěji pořizují všichni domácí kutilové, chalupáři či garážoví nadšenci. Oproti klasickým vysavačům mají ty průmyslové mnohé vlastnosti, které usnadňují práci. Především se jedná o jejich sací výkon a schopnost pojmout i odpad, se kterým by si váš menší sací pomocník v domácnosti jen stěží poradil.
Počet instalací tepelných čerpadel rostl v uplynulých cca 5 letech meziročně o zhruba 6 %, podobně by to mu mělo být i v nejbližší budoucnosti. Byť růst poptávky po tepelných čerpadlech zaznamenaly prakticky všechny země Evropské unie, největší pozornost tomuto zdroji tepla věnují ve Skandinávii, oblasti s dlouhými a krutými zimami.