Staré vchodové dveře už dosloužily a vy se poohlížíte po nových?
Jak koupit správnou dětskou židli a stůl do dětského pokoje?

Elektronika


Výkonný vysavač dávno není strážcem pořádku a čistoty jen v průmyslových provozech, dílnách, na stavbách nebo administrativních budovách. Pro jeho výhody si ho čím dál tím častěji pořizují všichni domácí kutilové, chalupáři či garážoví nadšenci. Oproti klasickým vysavačům mají ty průmyslové mnohé vlastnosti, které usnadňují práci. Především se jedná o jejich sací výkon a schopnost pojmout i odpad, se kterým by si váš menší sací pomocník v domácnosti jen stěží poradil.
Počet instalací tepelných čerpadel rostl v uplynulých cca 5 letech meziročně o zhruba 6 %, podobně by to mu mělo být i v nejbližší budoucnosti. Byť růst poptávky po tepelných čerpadlech zaznamenaly prakticky všechny země Evropské unie, největší pozornost tomuto zdroji tepla věnují ve Skandinávii, oblasti s dlouhými a krutými zimami.
Klimatické změny odstartovaly projekty stojící za masivním nárůstem využívání energie uložené pod povrchem Země. Nejedná se však o uhlí, ropu či zemní plyn, ale geotermální energii, kterou pro vytápění či chlazení budov využívají lidé, firmy i státy ve všech obydlených koutech světa.
Investice do tepelného čerpadla se při dnešních cenách energií rozhodně vyplatí. Proto je o ně stále větší zájem, což na druhé straně otevírá i prostor pro nečestné obchodníky. Jak nenaletět? Nežli na samotný produkt, soustřeďte se spíše na prodejce tepelného čerpadla.
Lednička je nedílnou součástí domácnosti. Nejčastěji ji najdeme v kuchyni, život bez ní si už nedovedeme představit. Kde bychom skladovali maso, jogurty, salámy, sýry, mléko? Někdy ji v kuchyni ale na první pohled nevidíme. Jak je to možné? Lednice je zabudovaná v kuchyňské lince.
Opět se blíží mezinárodní stavební veletrhu FOR ARCH, letos již po 29. Navštivte jej ve dnech 18. až 22. září na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Pro odborníky i laiky je připraven bohatý doprovodný program, který zodpoví všechny otázky z oblasti stavebnictví. Seznámíte se s novinkami a trendy oborů chytré a bezpečné domácnosti, wellness & SPA, vytápění, stavby nebo budoucnosti ovlivněné digitální revolucí. Tady je ochutnávka z programu, který pro letošní rok FOR ARCH chystá…
Tepelná čerpadla Vám svými schopnostmi ukáží, že pochybnosti o výhodách obnovitelných zdrojů energie jsou v tomto případě liché! Ano, západní Evropa zažívá zklamání z přínosu obnovitelných zdrojů energií v podobě solárních panelů či větrných elektráren. V této situaci se pak opírá pozornost právě k tepelným čerpadlům, jež se jeví jako výhodnější alternativa právě k výše zmíněným zdrojům energie.
Většina lidí si po ránu nepřeje nic jiného, nežli hrneček horké kávy. Ta je totiž dokáže postavit na nohy a nastartovat je do nového dne. Možná to tak máte i vy a bez svého ranního šálku kafe byste prostě nedokázali fungovat.
Tepelná čerpadla už v České republice vystřídala tisíce kotlů na uhlí a dřevo, a jsou stále oblíbenější, protože dokážou ušetřit i více než polovinu provozních výdajů nemovitostí.
Díky systému ABB-free@home® lze pohodlně ovládat osvětlení, vytápění objektu nebo žaluzie, což je nejen praktické, ale i velice pohodlné. Systém se může pyšnit celou řadou zajímavých a užitečných funkcí, které je možné libovolně měnit a to i v průběhu používání. Žádné omezování, žádná pravidla, naopak vše dle vašich potřeb, přání a představ.
Také si bez hudby neumíte představit jediný den? Posloucháte své oblíbené písničky za jakékoli situace, ať už máte dobrou či špatnou náladu? Hudba má na nás velký vliv. Uklidňuje, povzbuzuje, zlepšuje náladu, pomáhá nám se soustředit nebo přijít na jiné myšlenky. Není se tak vůbec čemu divit, že si ji chceme užívat na maximum a své oblíbené skladby si vychutnávat neomezeně a po svém.
Stále si velká řada lidí myslí, že se klimatizace využívá pouze na ochlazení vzduchu, ale už dávno tomu tak není. Moderní klimatizace nabízejí celou řadu funkcí, které dokáží vzduch ohřát, zbavit ho pylu a prachu a také mu dodat příjemnou vůni. Co všechno nabízejí moderní klimatizace se dozvíte v našem článku.
Dvě jména. Dvě generace. Dvě designové řady vypínačů, které dělí 20 let. Není to tak dlouho, co jste si spolu s námi mohli připomenout dvacáté výročí nejoblíbenější designové řady spínačů v českých domácnostech – Tango® a její 100miliontý prodaný komplet. A je to zcela nedávno, kdy byl představen nový design, již 16. v pořadí, s výstižným jménem Levit®.
Tradiční žárovky se přestaly vyrábět už v roce 2011. Od té doby se na výsluní derou úsporná svítidla a LED osvětlení. Přestože má LED osvětlení spoustu výhod, přináší i některé nevýhody, jako například problematické stmívání. Stmívat LED světla má smysl při odpočinku či relaxaci, kdy máme mnohem raději světlo s nižší intenzitou, než jaké potřebujeme při práci či při čtení.
Jedním z důležitých faktorů ovlivňujícího naše zdraví je vzduch, který dýcháme. Každý chceme mít doma čerstvý vzduch bez zbytečné ztráty tepla. v místnosti. Řešením je decentrální větrací systém fy Nativa, který dokáže velmi účinně získávat teplo (až 97 %) z odtahovaného vzduchu a dodávat ohřátý a vyčištěný vzduch zpět do obytných místností. Ovládání je velmi intuitivní a snadné, pomocí dálkového ovladače.