Staré vchodové dveře už dosloužily a vy se poohlížíte po nových?
Jak koupit správnou dětskou židli a stůl do dětského pokoje?

Zahrada


Pokud zařizujete zahradu, nebo plánujete celou její renovaci, tak se připravte zejména na plánování. To je pro vytvoření dokonalého místa plného přírody zásadní.
Sháníte bazén na zahradu a chcete si být jistí, že za své peníze koupíte ten nejlepší? V dnešním průvodci vám poradíme, jak vybrat venkovní bazén, který naplní veškeré potřeby vaší rodiny a bude vám sloužit dlouhá léta i při minimálních investicích do jeho údržby. A to jak finančních, tak i těch časových.
Klimatické změny odstartovaly projekty stojící za masivním nárůstem využívání energie uložené pod povrchem Země. Nejedná se však o uhlí, ropu či zemní plyn, ale geotermální energii, kterou pro vytápění či chlazení budov využívají lidé, firmy i státy ve všech obydlených koutech světa.
Mít vlastní zahrádku je nejen radost, ale i starost. Aby vám pohled na zahradu vykouzlil úsměv na tváři, je potřeba se o ni správně starat. Péče o zahradu však nezahrnuje jen pravidelné sekání trávy, ale i celou řadu dalších činností, které jistě zná nazpaměť každý správný zahrádkář.
Mít zahradu, ať už u rodinného domu nebo v zahrádkářské oblasti, je v současné době zažitým standardem. Většina z nás touží po doteku přírody a vlastním kousku ráje, který si může přizpůsobit svým představám, trávit zde volný čas, nerušeně lenošit nebo se věnovat kutilským činnostem.
Pravidelné prořezávání větví, zastřihování keřů, zbavování se odumřelých stonků rostlin a likvidace škod po zimních měsících - přesně tohle vás čeká na jaře, které tu bude co nevidět. Teď se sice příroda okolo nás zahalila pod sněhovou přikrývku, veselé jarní měsíce na sebe však nenechají dlouho čekat a stejně tak i úklid zahrady.
Ačkoli děti mají z bohaté sněhové nadílky obrovskou radost, rodiče už z toho zrovna dvakrát nadšení nejsou. Jakmile se příroda usmyslí a zasype naše okolí bohatou dávkou sněhové pokrývky, každého při pohledu z okna okamžitě napadne jediné: jak se toho sněhu zbavit?!
Zima klepe na dveře, a co nevidět se přihlásí o kralující žezlo. I když teploty klesnou místy i pod bod mrazu a počasí se nebude tvářit zrovna přívětivě, neměli bychom zapomínat na zvířata, která tu s námi v tomto období zůstávají. Velice oblíbenou zimní aktivitou je krmení ptáků, kterému se věnuje čím dál více lidí. A to je jedině dobře. Tedy, pokud víte čím.
S nadcházejícím chladným počasím je potřeba dobře se postarat o vodní jezírko, jeho obyvatele a rostliny. Jakou péči je třeba věnovat, závisí především na druhu chovaných a pěstovaných ryb a rostlin. Není čeho se bát, proces zazimování není nijak náročný a odměnou bude krásně obydlené jezírko i v dalším roce.
Každý máme v hlavě představu o dokonalém bydlení. Pro někoho je to moderně zařízený interiér plný ostrých tvarů a čistých linií. Pro jiného naopak romanticky pojaté bydlení, ve kterém převládají něžné barvy a jemné tvary. Určitě i vy víte, jak by mělo vaše bydlení vypadat. Máte hlavu plnou nápadů a obrázků. Jen si nejste jistí, jak by vaše představy vypadaly v praxi.
Podzim pomalu klepe na dveře. Společně s nejbarevnějším ročním obdobím přichází ruku v ruce i nutnost postarat se o zahrádku, která se připravuje na zimní spánek a dožaduje se naší pozornosti. Jestliže máte zahradu, určitě se během následujících dní chystáte vzít do rukou hrabičky, sekačku či zahradní nůžky a dopřát svému kousku zeleně tolik péče, kolik si zaslouží.
Pro kvalitní ošetření dřeva, u větších a masivních prvků v exteriéru obzvláště, je optimálním řešením použití penetračních lazur na bázi přírodních olejů. Tyto lazury se vpíjí hluboko do struktury dřeva a vytváří tak velmi silnou a dlouhodobou ochranu.
AQUAREX V2115 je velmi odolná ušlechtilá matná barva pro použití v náročnějších podmínkách exteriéru, ale i interiéru. Jde o základní i vrchní nátěr v jenom (2v1), nevyžaduje tedy přípravu podkladu samostatným základním nátěrem.
Pergoly jsou velmi častým doplňkem zahrad. Jsou to dřevěné zahradní stavby, které poskytují zastínění a mohou vytvořit příjemné prostředí k venkovnímu posezení. Nemusí ovšem sloužit jen jako posezení.
Zahrada u rodinných domků je v dnešní době považována za standard. Ovšem výjimky potvrzují pravidlo a ne všichni majitelé domků klasickou zahradu mají. Touha po zahrádce, která se stane vítaným útočištěm i oázou klidu, je ale natolik vysoká, že se to snažíme vymyslet jinak. Šikovným řešením, které v sobě skrývá hned několik výhod, je zelená střecha-známá též pod pojmem vegetační.